Over TouchFit

Mijn naam is Jolanda Kok.

Ik heb ruim 15 jaar als zelfstandig verpleegkundige gewerkt. Tijdens mijn werk als verpleegkundige kwam ik vaak met mensen in aanraking met verschillende lichamelijke klachten zoals nek-, schouder-, rug- en vermoeidheidsklachten. Zij kregen van hun arts vaak te horen dat ze er mee moesten leren leven. Dit vond ik zeer onbevredigend en ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om hier iets meer mee te kunnen doen.

Ik werk nu ruim 13 jaar als zelfstandig natuurgeneeskundig therapeut. In de loop der jaren heb ik mij verder ontwikkeld en verschillende opleidingen gevolgd waaronder massagetherapie, Dorntherapie, triggerpointtherapie, EFT, SDM-IV en Cranio Sacraal therapie.

Dit heb ik eerste een aantal jaren alleen gedaan maar ik miste hierin collega's om te kunnen overleggen. Daarnaast merkte ik dat doorverwijzen naar andere disciplines een te hoge drempel was voor veel van mijn cliënten. Dit heeft mij aangezet om te zoeken naar andere mogelijkheden waarbij laagdrempeligheid voor de cliënt en korte lijnen tussen de verschillende disciplines een belangrijke rol spelen. Hierdoor is in 2015 het TouchFit Paramedisch Therapeutisch Centrum onstaan waar ik met 15 verschillende disciplines onder één dak samenwerk.